Welcome Customer !

Membership

Help

Zhengzhou Century Shuangke Experimental Instrument Co., Ltd
Custom manufacturer

Main Products:

pharmamach>Article

Zhengzhou Century Shuangke Experimental Instrument Co., Ltd

  • E-mail

    shijishuangke@163.com

  • Phone

    13838186556

  • Address

    No. 55 Xinxiang Road, Shangjie District, Zhengzhou City, Henan Province

Contact Now
Common faults and solutions of double-layer glass reaction kettle
Date: 2025-02-27Read: 4
The double-layer glass reactor is filled with a constant temperature (high or low temperature) hot solution or cooling liquid through the interlayer of the double-layer reactor, which heats or cools the materials inside the reactor at a constant temperature and can provide stirring. The material undergoes a reaction in the reactor and the evaporation and reflux of the reaction solution can be controlled. After the reaction is complete, the material can be released from the discharge port at the bottom of the reactor, making the operation extremely convenient. It is an ideal equipment for modern chemical small sample, medium sample experiments, biopharmaceuticals, and new material synthesis.
The common faults and troubleshooting methods of double-layer glass reaction vessels are as follows:
1. The indicator light is not on:
Reason: The external power supply is not connected or has poor contact.
Solution: Please have a professional electrician check the power supply and sockets.
2. Short circuit of fuse:
Solution: Place the power switch in the OFF position and replace the fuse.
3. The power indicator light is on, but it does not rotate:
Reason: Rusting of the rotating shaft, malfunction of the motor and electrical box, and failure to connect the seven core plug.
Solution: Stop using and contact the supplier; Reconnect the seven pin plug.
4. Sudden disappearance of vacuum:
Reason: The glass has cracks and the switch is damaged.
Solution: Check the glass components and replace the switch.
5. There is a vacuum, but it cannot be drawn:
Reason: Wear of sealing ring and leakage of vacuum switch connection.
Solution: Replace the sealing ring and switch.
6. Sometimes there is no vacuum:
Reason: There is dirt on the steel shaft and loose connectors.
Solution: Remove dirt, check the vacuum gauge and vacuum pump.
7. Vacuum hose aging:
Solution: Replace the vacuum hose.
8. The host core shaft is loose on both sides:
Reason: Loose top screw.
Solution: Tighten the screws.
9. Motor temperature too high:
Reason: Overload, dirt on the contact area between the sealing ring and the glass shaft.
Solution: Stop the machine, clean the dirt, and apply vacuum grease.
10. The speed display does not match the actual:
Reason: Unstable voltage and inherent errors.
Solution: Contact the supplier.
11. The shell is charged:
Reason: The heating tube has cracks and water ingress.
Solution: Please have a professional electrician inspect.